51. Familie samenzijn in Bergharen

10 augustus 2007

Dat was me wat. Hoe breng je nu de tijd met je familie en vooral die leuke kleinkinderen op de meest maximale manier door tijdens je bezoek aan Europa. Dat was de grote vraag. Op bezoek komen wanneer je geen eigen huis meer hebt is ook maar zo kaal, bovendien maak je dan die hummels ook maar en passant mee. Voorts werken tegenwoordig zowel de mannen/ vaders als de vrouwen/ moeders zodat er overdag ook niet zo veel te beleven valt.
Dat alles overwegende kwam als vanzelf de Korenmolen in Bergharen in het vizier Molen Bergharen. Deze werd voor een week gehuurd en bleek meer dan voldoende ruimte, vertrekken, te hebben voor het hele spul, zelfs nog voor de aanhang. Zo vlak bij Nijmegen, binnen Nederland, had ook nog z’n voordelen qua bereikbaarheid. Bijna iedereen van de Ruitenbergjes kon de hele week, wel door vakantie op te nemen, maar het was extra leuk Veel zielen en nog meer vreugd. Dat Quirijn en Marleen na dinsdag moesten werken was een gegeven inherent met hun nakende plannen tot vertrek uit Nederland naar New Zeeland voor een jaar.
Iedereen arriveerde vrijdag in de loop van de dag.

Marijn is al fors verder met zijn leeftijdsvoorsprong en is zeer actief Marijn op de benen; kleine Maurits is vooral nog beschouwend van aard en ziet het allemaal rustig om zich heen gebeuren, er het zijne van denkend Maurits.
Het is natuurlijk toch wat anders dan via Skype die hummels mee te maken al is dat al een hele voorsprong vergeleken met vroeger.
Volop activiteiten, ondanks het matige weer. Bloemen tuin, Burgersdierenpark, binnenstad Nijmegen, wat is die lelijk ( al die naoorlogse bouw moeten ze zo snel mogelijk afbreken, V&D voorop), Ooypolder met theehuis en tuin, Afrika museum bij Berg en Dal, wel heel mooie omgeving, waren wat van die mogelijkheden die gebruikt werden om natuurlijk de Kolonisten van Catan Kolonisten van Catan niet te vergeten.
Voorts was het een genot om Freerk en Noële verantwoordelijkheid voor het eetgebeuren Keukenbrigade te zien nemen. Meer dan voortreffelijk wat er elke avond weer gegeten kon worden, mede dankzij de meegebrachte Weber.

En passant melden Quirijn en Marleen nog dat ze trouwplannen hebben Trouwplannen??, nog voor hun vertrek naar Down Under, dus dat wordt nog een retour vluchtje dit jaar. Niet geheel onverwacht, maar je moet de beslissing maar nemen.
Deze week was een succes en voor herhaling vatbaar. Jurriaan Marijn en zijn oom Jurriaan Maurits lezend met zijn moeder1 Reactie

Reacties

Yolande