52. We gaan verhuizen mede dankzij burocraziness

21 augustus 2007

We zijn aan het verhuizen en wanneer U dit leest zijn we verhuisd. Na twee jaar op een plek met prachtig, indrukwekkend, wauwww veroorzakend uitzicht te hebben gewoond, waar de afgelopen tien jaar de Consuls Generaal te Sydney hebben vertoefd is het besluit genomen om het uitzicht het uitzicht te laten en de andere, negatieve, factoren deze plaats betreffende te laten prevaleren. Het lijken luxe problemen, zeker wanneer je kijkt naar allerlei volken op deze aarde die het anders hebben, maar functioneel, als residentie van een CG, was het een aanfluiting.
Boven een pracht van een grote kamer: woon-, zit-, ontvangst- en wat niet meer kamer met een groots uitzicht over de Rose Bay, waar we wel 35 man/ vrouw van de Tromp hebben laten dineren, na ontvangst op het terras ( dat toen gelukkig niet te winderig was), maar verder een gedateerde, smalle keuken, goed voor een klein gezin, absoluut ongeschikt voor echt koken qua gaspitten en aanverwante ruimte, voorts een diner kamer waar je met een schoenlepel mogelijk 12 personen in kon wringen, maar voor de rest niet echt repri. De badkamer en toilet- douche ruimte was duidelijk gedateerd en had behoorlijk wat over van de bruine periode. Beneden waren een aantal matig te ventileren, in ieder geval bedompte, ruimtes waar prima gezeten of geslapen kon worden maar die toch door betere plekken te vervangen waren. De charme van het huis was het uitzicht en terras.

Toen kwam er het probleem met de Airco. Dit was een oud machine waarover de afspraak met de achterburen al was om het na tienen in de avond niet meer te gebruiken vanwege het lawaai dat het kreng maakte. Een airco dient hier ook om te verwarmen, althans dat is wanneer zo een apparaat goed werkt een der redenen om hem te hebben. Dat deed onze airco niet meer zodat in april/ mei besloten werd, door de eigenaar, hem te laten vervangen. Een en ander werd opgestart; buren werden geïnformeerd door de eigenaar omdat er wat werk zou gaan plaats vinden en een pracht van een machine dat uiterst stil was werd besteld. Men begon alvast met het bouwen van een stellage om een buis wat aan te passen en toen begon het.
Australisch gekte en bureaucratie op zijn best. De buurvrouw zag de stellage, kreeg in flauwte, dacht dat er een monster voor haar neus zou komen, belde de counsel van het stadsdeel waar we woonden en het werk werd stil gelegd. Dat er helemaal geen unit op ooghoogte zou komen, dat er een super stille unit op dezelfde, uit het zicht, plek als de oude zou komen deed er niet meer toe, het stadsdeel bestuur ( een van die vele lagen die dit wonderlijke land met zijn toch al grote tekort aan kwalitatief goede ambtenaren heeft) zag/ dacht (levensgevaarlijk voor een Aussie) dat er toestemming moest worden gegeven voor het plaatsen van een airco; constateerde dat het vervangen van een bestaande unit niet zo maar kon, want wanneer er ooit problemen zouden zijn zou blijken dat er geen toestemming was gegeven voor het plaatsen, dat er bij het plaatsen van de vorige unit het geven van toestemming nog niet nodig was deed er niet toe, want je wist maar nooit. Dat er nergens in de regels iets over toestemming geven bij vervanging stond was niet relevant. Regels zijn regels, zelfs wanneer ze er niet zijn laten we andere regels van toepassing zijn. Het volgen van regels kost tijd, zeer veel tijd, zoveel tijd dat ons hele verblijf in Europa, mijn vakantie trip naar Vietnam, zelfs onze weken hier al weer terug, bij elkaar toch gauw 10 weken, niet lang genoeg zijn geweest om de counsel van een besluit te laten bevallen.
Dit land gaat aan zijn disfunctionerende bestuurslagen ten onder en blijft alleen maar drijven omdat het zoveel grondstoffen heeft en er nog wat lui met lef zijn. Dat was in ieder geval de airco plaatser niet want die durfde niet alvast tot plaatsing over te gaan zo bang was die voor de counsel waar ie toch ook af en toe werk voor moest doen en die hij liever te vriend hield dan ons.
U merkt het is dol om hier te zijn en dit mee te maken, wat een verrijking van de ervaringen cyclus.

Margriet had mijn tijd in Vietnam gebruikt om de onroerend goed markt nader te bekijken en vond me toch een pracht plek, kijk maar op de foto’s met bovendien ook mooi uitzicht Port Jackson in volle glorie, zelfs de opera en de brug in de verte en het Noordelijke haven hoofd, zgn North Head, met bovendien een respectabele ontvangst kamer, een mooi terras, een echte keuken en een representatieve dining room. Een droom van een badkamer nemen we op de koop toe en ook Hugo mag zich verheugen in een uitzicht op de wonderschone brug en fantastische zons ondergangen; ook Lennie krijgt een mooi eigen vertrek.
Kortom: een plek om ook representatief te gebruiken en leefbaar te wonen. Fors uit de kluiten
Dichter bij de Pacific, prachtig uitzicht op de uitvarende Sydney- Hobartracers, North Head in de verte de cruiseschepen en wat er zoal in Port Jackson voorvalt. Het vuurwerk op de brug is prachtig te aanschouwen en de Opera de Opera, met de brug vlakbij is eventueel in roze opnieuw te zien op Breast Cancer day.
Kortom: kom eens langs, we hebben ruimte.
Ennn: er is een heerlijk zwembad, 17 1/2 graad celcius, vanochtend, dus bijna zonder beschermende kledij te doen swimming pool.
Het adres is: 18 Village Lower Road, Vaucluse, 2030, NSW, Australie.5 Reacties

Reacties

Liesbeth