Rondreis Zuidoost Australie en Noord west Tasmanie 1
Gepubliceerd op 30 januari 2007
Kerstdagen met het onderdak bieden aan de langskomende zwervers Anja en Peter, welke op hun wekenlange Australië zwerftocht ook Sydney kwamen aandoen Tevoren was Laetitia de gelederen komen versterken zodat het vertrek van Hugo naar het koude en later zelfs zeer stormachtige Nederland niet te grote stilte zou veroorzaken.
Kortom er was voldoende volk op de been om de dozijnen oesters uit Tathra

Deze fraaie opname die jullie is verzonden was wel ongevraagd geleend van de zeer verdienstelijke fotograaf Peter Bekker zodat nabestellingen ook bij hem geplaatst moeten worden.
Met Laetitia gingen wij, Margriet en ik (Peter en Anja hadden we alvast per vliegtuig vooruit gezonden naar Tasmanie zodat ze daar alvast wat konden acclimatiseren) vervolgens per Prado, die heerlijke 4WD, de zuid westelijke kust van New South Wales volgend naar Victoria met zijn Melbourne af zakken. Kamperend bij Jervis Bay en Mimosa Rocks Nat. Park.
Ter verhoging van de feestvreugde waren er grote stukken van Victoria in brand gezet, dat hielp ook al niet tegen dat koude water, maar het gaf gelukkig niet veel overlast voor ons zelf behalve dat we, zelfs later in Tasmanie, wel de grauwe sluier aan de hemel zagen.
In drie dagen naar Melbourne waar we, mede dank zij de recent aangeschafte Tom Tom in het centrum, Londsdale avenue, een prima hotel vonden. ’s Avonds rond gezworven en na Laetitia de volgende dag op het vliegtuig naar haar weer startende studie te hebben gezet hebben we, in afwachting van het vertrek om 20.00 uur van de veerboot naar Tasmania, de Spirit of Tasmania I, uitgebreider Melbourne tot ons kunnen nemen. Het is een minder rommelige stad dan zijn grote concurrent Sydney; het lijkt allemaal wat beschaafder, het is wat recenter, men zegt dat Melbourne wat meer intellectueel zou zijn met al zijn universiteiten en wat minder zakelijk dan Sydney. Het centrum heeft in ieder geval een heel plezierige overzichtelijke sfeer. Er vind een grote nieuwbouw activiteit plaats in de oude haven wijken in navolging van ooit Fishermanswharf in San Francisco, the Docks in London, het gebied bij het IJ in Amsterdam, en dat geeft de stad nog extra allure. We komen er zeker terug.
De Spirit of Tasmania bezorgde ons met een eigen slaaphut en een vlakke rustige, in tegenstelling met toch wel heel vaak, zee een prima overtocht zodat we om 07.00 de volgende ochtend via Devonport naar onze ontmoetingsplaats met Peter en Anja konden reizen. Het eerste wat opviel waren de enorme hoeveelheden Poppyfields op Tasmania

Peter en Anja hadden reserveringen in de Gradle mountain, als een wieg afgetekend tegen de hemel.
Op aanraden van Barron travel was vervolgens Strahan aan de Gordon river gekozen een in het verleden heel belangrijke hout export haven maar nu vooral een plaats met nog maar een industrie en dat is de toeristenindustrie door het propageren van een boottocht per powerfulle of foolle catamaran op de reeds genoemde Gordonriver, waar nauwelijks enige vorm van vogelleven te bespeuren valt omdat het te diep zou zijn voor voldoende voer, grotere onzin heb ik nog zelden gehoord, kijk maar naar de zeer diepe Noorse fjorden en de veelheid van vogels; maar in ieder geval behalve groen van allerlei soorten, toch nog overgebleven, bomen kan je niet veel anders doen dan relaxed je te laten vervoeren via een bezoek aan het ook al niet meer gebruikte Sarah eiland waar vele convicts zwaar gestraft mochten verblijven en al of niet sterven. Je kunt nog een tocht naar en in een mijn maken. Het heeft vooral zuivere lucht, maar daar is in heel Tasmania toch al niet over te klagen.
Het eten was er lekker en zeker de Grayfisch niet te versmaden. Prachtig voor een afscheidsmaal met Peter en Anja overgoten met Stephano Lubiana sparkles. P & A gingen verder zwerven via lijden in Kuala Lumpur en dan toch weer naar het koude Europa.
Wij gingen de onverharde wegen in het het noorden van Tasmanie verkennen, dichter bij de echte natuur met al zijn bekoringen van anopheles beten en dagenlange, vooral nachtelijke, jeuk; zodat je ook merkt hoe relatief dat genieten soms kan zijn, maar daarover later meer.